Flygility is een geweldige nieuwe sport die zijn oorsprong vindt in Nieuw Zeeland. Het is een combinatie tussen Flyball en Agility (behendigheid) en het is super om samen met je hond te doen!

 

Wat:

Flygility bestaat uit 6 praktijklessen.
Deze cursus is 1 keer per week, dus in 6 weken heb je je Flygility certificaat op zak! 

Deze fantastische nieuwe sport lijkt vooral op Flyball maar is gecombineerd met verschillende elementen uit de Agility die van 2 kanten te nemen zijn. De hond legt uiteindelijk zelfstandig een parcours van 30 meter af waarbij de elementen niet te hoog zijn zodat eigenlijk elke hond mee kan doen. Bij Flygility draait het niet alleen om snelheid, maar vooral om de samenwerking met de eigenaar en het correct lopen van het parcours en dit maakt dat dit zo’n geweldige sport is!
Een voorwaarde bij Flygility is sociaal, beheerst en geconcentreerd gedrag, daar zal dus ook tijdens de lessen tijd aan besteed worden.

Er wordt geen onderscheid gemaakt in ras dus elke gezonde hond kan hier aan mee doen, jong of oud! We houden rekening met de leeftijd van de hond en zo nodig passen we het parcours aan zodat nagenoeg elke hond mee kan doen.

Als je de Flygility Beginners lessen hebt gevolgd, dan mag je in overleg met de instructeur doorstromen naar de Flygility Vervolg lessen. 

 

Tijdens de praktijklessen zullen we o.a. aandacht geven aan:

  • Aanleren Flyball-bak
  • De losse elementen nemen
  • parcourstraining
  • Het zelfstandig werken van de hond
  • Beheersbaarheid van de hond
  • Spel en samenwerking tussen hond en eigenaar

 

Wanneer:

De Flygility lessen worden voornamelijk op de zaterdagochtend gegeven, je hebt 1 keer per week les en de lessen duren een half uur (afhankelijk van het aantal deelnemers) tot 3 kwartier. 

 

Extra info: 

Ook met een jonge hond kan meegedaan worden, we passen gewoon de oefeningen aan!

Omdat we veel los van de lijn werken, kunnen aan deze cursus alleen sociaalvaardige honden mee doen die los kunnen werken in het bijzijn van andere honden. Is dit niet het geval, dan kunnen er individuele lessen geboekt worden zodat ook jullie deze leuke cursus kunnen volgen.

Neem gerust even contact met ons op als je twijfelt of dit iets is voor jou en jouw hond.

 

Kosten:

€145,-

 

Inschrijven: ga naar onze cursusagenda