Mijn naam is Marloes Schijf, ik ben de eigenaar van KynoService Dé Hondenschool en ik heb het leukste werk aller tijden! 

Ik ben Kynologisch Gedragstherapeut, -Instructeur, -Docent en -Gedragskeurmeester. 

In 1993 kreeg ik mijn eerste hond, mijn grote liefde. Echter had deze grote liefde de nodige gedragsproblemen en ik te weinig ervaring om dit goed te kunnen begeleiden. Uiteindelijk heeft mijn ervaring met deze hond mij ertoe gezet om meer over hondengedrag te weten te komen en zie hier het resultaat!

Ik heb 9 jaar als instructeur gewerkt bij een Martin Gaus hondenschool en sinds 2012 ben ik afgestudeerd gedragstherapeut. In eerste instantie was mijn droombaan om geleide- en hulphonden te gaan trainen en dit heb ik na mijn afstuderen 2 jaar mogen doen. Ik vond het fantastisch maar ik miste heel erg het contact met mensen. Als geleide- en hulphonden trainer ben je immers vooral bezig met het trainen van de honden. Ik heb toen de moeilijke keuze moeten maken om niet met dit werk verder te gaan. 

Het begeleiden van mensen zit mij echter in het bloed. Ik vind het prachtig om mensen te helpen, te enthousiasmeren en te begeleiden met de opvoeding en training van hun hond. Het is mijn passie om mens en hond (weer) te laten samenwerken, te laten genieten van elkaar! 

Ik volg regelmatig bijscholingen en ik heb al diverse instructeurscursussen gevolgd zodat ik aan ieders wensen kan voldoen. Ik vind het erg belangrijk om mijzelf steeds weer opnieuw bij te scholen en uit te dagen zodat mijn kennis up-to-date blijft.

Met mijn eigen honden volg ik met veel plezier diverse trainingen, ook dat zorgt ervoor dat ik met beide benen op de grond blijf staan en dat ik jullie als cursist nog beter kan begeleiden.

Tot snel op de hondenschool!