Screenshot_2021-09-17_at_14.37.24.jpgIk  ben Lonneke Vos-Peters, kynologisch instructeur, gedragsdeskundige en activiteitencoach voor honden.

Opgegroeid op een hobby-boerderij wist ik al snel dat ik later met dieren wilde werken. Het liefst wilde dieren! Deze wens leidde tot de studie Zoologie in Canada. Daar ging ik naast mijn studie aan het werk bij een hondenschool, dagopvang en rottweiler fokker.  Daar begon, toen nog onbewust, mijn toekomst als hondenprofessional.

Toen ik weer terug kwam in nederland heb ik in Barneveld de opleidingen Diermanagement en Paraveterinair gevolgd. Naast mijn studie gaf ik les op een kynologen club en volgde ik diversen trainingen met mijn eigen honden. Met mijn toenmalige Mopshond Dixie en Border Collie Sokkies rolde ik in de reclame en film wereld. Tijdens mijn studie veranderde mijn richting van het werken met wilde dieren steeds meer naar het werken met honden. En zo kwam ik na mijn studie terecht bij MG dierenhotel en geleide- hulphondenschool. Dit was een erg veelzijdige baan. Verzorging, training, lesgeven en administratie hoorde allemaal bij mijn werkzaamheden. Dit was een zeer leerzame periode.

Op een gegeven moment was het tijd voor iets nieuws en besloot ik voor mezelf te beginnen. Ruim 11 jaar heb ik in Lelystad een goed lopende uitlaatservice, dag- en vakantie-opvang gehad met daarbij ook gedragsbegeleiding en hulp bij opvoeding. Ik volgde regelmatig bijscholingen en  trainingen met mijn eigen honden waardoor mijn rugzak met kennis steeds beter gevuld werd.

En toen vond ik de liefde van mijn leven en besloot naar Meppel te verhuizen. Hier ben ik rustig aan mijn bedrijf weer aan het opbouwen. Ik richt me nu meer op de persoonlijke begeleiding en help ik mensen met de opvoeding van hun hond. Daarnaast doe ik ook nog aan kleinschalig vakantie-opvang in huis.

Marloes ken ik al jaren en toen ik hoorde dat ze instructeurs zocht voor haar hondenschool leek dit mij een geweldige aanvulling voor mij als zzper. Om weer samen met andere in een team te werken en weer voor een groep cursisten te staan geeft mij energie. Ik zal verschillende cursussen gaan geven waaronder Hoopers. Hopelijk tot ziens in een van mijn cursussen!